Ting som nylig har blitt lov

Det man ikke tenker på er at det alltid kommer endringer i lovene og de siste ti årene har det vært masse som har skjedd innenfor lovverket i Norge.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen ting som har blitt lov de siste ti årene.

Segway

Det har blitt lov til å kjøre Segway i Norge og det er nok derfor du har sett flust av mennesker som kjører gjennom uliker byer på guidete turer på Segway. Hvis du ikke vet hva en Segway er så er det er kjøretøy som har to hjul og et ratt, det er et kjøretøy du står på og som kjører lett framover.

Poker

Det har blitt lov å spille poker i Norge, altså profesjonelle konkurranser. Dette er noe mange synes er rart at var ulovlig i utgangspunktet ettersom gambling er en stor del av norsk kultur.

Boksing

Det har også blitt lov å bokse i Norge. Profesjonelle konkurranser er blitt tillatt. Dette var det spesielt noen som var glad for. Altså Cecilia Brækhus fikk endelig briljere på hjemmebane.

Det har også skjedd en rekke andre lovendringer som du nok har hørt om. Det har jo skjedd mye i forhold til loven i 2020, så det er sikkert nye lovendringer på gang for 2021. Det er jo sånn at loven må følge tiden og det må ta kortere og kortere tid for lovendringer å settes i gang.

Hva er noen ting du tenker at bør bli lov?

Bør skjenketiden forlenges eller mener du kanskje at den bør forkortes? Det er mange meninger når det kommer til alkohol, tobakk og andre lignende stoffer. Det kommer veldig an på hvem som sitter i regjering når disse lovene blir vedtatt. Alle som er eldre enn 25 år husker hvor stor forandring det var når røykeloven ble laget.