Lover du bør vite om du skal på reise

Lovene vi skal prate om her er ikke merkelige, eller slike vi bør anse for å være latterlige eller dumme. Ethvert land har sine egne lover og sedvaner, og det er opp til gjester i det landet å tilpasse seg. Om man ikke liker det så kan man heller finne et annet sted å reise til. Vi ville ikke likt det om turister krevde at vi forandret på noen av våre lover bare fordi de ikke liker de? Så dette er mer tips enn noe annet, som er greit å vite. Noe kanskje mange vet er at det er ulovlig å mate duene i Venezia, fordi det er rett og slett så mange duer og de gjør skade på arkitekturen. Det er fortsatt mange som mater de, men du kan få en bot, og da bør man egentlig ikke gjøre det.  Noen land lar deg ikke spille på nett og dette er noe mange er uenige med. Hvis du for eksempel ønsker å satse på kvalifiserte land under euro så bør du ha rett til det!

Som vi nevnte så er det visse lover som handler mer om sedelighet, og i Maldivene så kan man ikke ta med seg alkohol eller seksuelt material, som sexleketøy. Du kan ta med deg Bibelen, i et land som er muslimsk. I India så er gambling ulovlig, overalt. Det betyr at om du spiller kort så bør du unngå å satse penger, eller noe som har en verdi. Da kan du bli dømt for det. Selv om visse tror at det å bare spille kort er ulovlig, så er det faktisk gambling som er ulovlig, noe som jo i og for seg er greit nok. En annen ting som egentlig ikke gjelder kun for sørøst-Asia er at det er ulovlig å ha narkotika på seg. Det er det jo nesten overalt, selv om i denne regionen så har man henrettet mennesker for å ha dop på seg. Leksen er enkel i slike situasjoner, ikke bruk dop eller ha det på deg.

Noe som faktisk er greit å vite om du skal på tur til en europeisk storby er at du ikke bør kaste billetten til toget du fikk for en tur. Det er fordi du må bruke den billetten til å gå av toget, eller for å komme deg ut av stasjonen. Det føles litt drøyt, men det er noe som vokter mot at folk kommer seg på toget uten å betale for det!

Vi har enda en artikkel med slike råd, så om du leser den så skal du få enda flere tips om hva du bør og ikke bør gjøre på reise.