Lover du bør vite om du skal på reise – del 2

En lov som er ganske kjent, og som er en av de mest kritikkverdige vi kommer til å nevne, er at det er ulovlig å kritisere den kinesiske regjeringen. Kina har en ganske stygg historie om dette, og det er ikke noe som bare berører kinesiske borgere. Om du er en turist og du blir tatt i å gjøre noe regjeringen ikke liker så kan du bli arrestert og deportert. Bare for å nevne raskt så er Airbnb ulovlig i visse storbyer, som New York og Paris, fordi det ødelegger boligmarkedet i altfor stor grad.

Noe som er ganske morsomt er at det er ulovlig å ha på seg kamuflasjeklær på Barbados. Det er en god grunn til det, og det er fordi man hadde problemer med kriminelle og gjengmedlemmer som brukte slike klær for å etterligne politiet og militæret. Så det er kun soldater som har lov til å ha på seg kamuflasje.

Vi pratet om sedelighet i den andre artikkelen, og de to siste lovene vi skal se på handler om det. I Barcelona så er det ulovlig å gå ut i det offentlige i bare bikini, eller i shorts. Det finnes nudiststrender i byen og eller så kan man bruke disse klærne kun på stranda. Det kan nok føles rart for mange, men når en tenker over det så er det samtidig ganske logisk også. Det er ingen grunn til å ha halvnakne mennesker gående rundt i byen hele tiden.

Den siste loven fører oss til UAE, og til Dubai og Abu Dhabi. Der er det ulovlig å kysse i offentlighet eller å holde hender som et par. Det er ikke alltid det blir problemer av det, men et britisk par ble faktisk fengslet for å kysse, fikk en bot på 200 pund for å drikke alkohol og de ble deportert. Da er det like greit å holde kjærligheten i sjakk, og heller vente til man kommer seg tilbake til hotellrommet, selv om det jo føles litt unødvendig.

Det er mye man ta hensyn til, men etter vår mening så er det opp til turister å tilpasse seg, om man først velger å reise til disse landene.